Mjesto izvođenja programa: Pučko otvoreno učilište Zagreb, Ulica grada Vukovara 68, 10000 Zagreb
Ispunite obrazac za predbilježbu
Očekivano vrijeme početka programa: 31. 10. 2022.
Program se provodi prema nastavnom planu i programu Pučkog otvorenog učilišta odobrenog od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Trajanje:
- 152 sata (teorijska nastava, vježbe, praktična nastava)
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- razlikovati i odabrati živežne namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima
- pomagati pri pripremi, gotovljenju, izlaganju i posluživanju jednostavnih i složenijih jela
- provoditi tehnološke postupke gotovljenja jela (kuhanjem, pirjanjem, pečenjem i dr.)
- koristiti i održavati kuhinjske strojeve, pribor, alate i uređaje na ispravan način
- primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora te provoditi zaštitne mjere
- primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći, do dolaska stručne osobe