Mjesto izvođenja programa: Pučko otvoreno učilište Zagreb, Ulica grada Vukovara 68, 10000 Zagreb
Ispunite obrazac za predbilježbu
Očekivano vrijeme početka programa: 31. 10. 2022.
Program se provodi prema nastavnom planu i programu Pučkog otvorenog učilišta odobrenog od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Trajanje:
- 160 sati (teorijska nastava, vježbe, praktična nastava)
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- primijeniti pravila higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora, zaštite na radu, zaštite od požara i prve pomoći, do dolaska stručne osobe
- poštivati propise HACCAP-a
- voditi dnevnu dokumentaciju u ugostiteljskom objektu
- koristiti, rukovati i održavati poslužnim priborom, ugostiteljskom robom i opremom, na pravilan i siguran način
- odabrati pribor za posluživanje na stol
- posluživati tople i hladne napitke
- provoditi osobnu, radnu higijenu i mjere zaštite na radu
- primijeniti odgovarajuće postupke u posluživanju, pića, napitaka i jednostavnijih obroka
- pospremiti pribor, opremu i prostor nakon korištenja
- primjenjivati pravila poslovnog bontona u komunikaciji s gostima