O projektu

NAZIV PROJEKTA: PONOS – PUČKO OTVORENO UČILIŠTE OBRAZUJE NEZAPOSLENE OSOBE S INVALIDITETOM
BROJ UGOVORA: UP.02.2.2.17.0031
POSREDNIČKO TIJELO RAZINE 1: MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA
POSREDNIČKO TIJELO RAZINE 2: HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE, URED ZA FINANCIRANJE I UGOVARANJE PROJEKATA EUROPSKE UNIJE
NOSITELJ PROJEKTA: PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB
PARTNERI NA PROJEKTU: FILIA USLUGE D.O.O. BATAK TORTERIE MACARON D.O.O.
RAZDOBLJE TRAJANJA PROJEKTA: od 03-2022 do 12-2023
TRAJANJE PROJEKTA: 20 MJESECI
OPERATIVNI PROGRAM “UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI” 2014.-2020.
UKUPNA VRIJEDNOST BESPOVRATNIH SREDSTAVA: 2.042.551,11 KN
UKUPNA VRIJEDNOST UGOVORA: 2.042.551,11 KN

Kratki opis  i ciljevi projekta

Kroz projekt Ponos polaznici/ce će imati priliku sudjelovati u verificiranim programima osposobljavanja za zanimanje kuhar/ica, konobar/ica i slastičar/ka. Program će se održati u Zagrebu, a namijenjen je osobama koje imaju prebivalište na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Uz ove programe sudjelovat će i u neformalnim programima to jest gastro radionicama koje će pratiti svaki navedeni program ali i dodatnim neformalnim programima za jačanje psihosocijalnih vještina i  digitalnih (IT) vještina. Ovaj obrazovni „paket“ ima za cilj pružiti stručna i praktična znanja iz područja turizma i ugostiteljstva ali i jačanje ostalih vještina koje jačaju poziciju nezaposlenih osoba s invaliditetom na tržištu rada.

Rad s ciljanim skupinama u projektu provodit će nastavnici i mentori iz turističko-ugostiteljskog sektora koji će i sami proći edukaciju o specifičnostima rada s osobama s invaliditetom kako bi se unaprijedio proces učenja. Nastavnici i mentori su  ključno osoblje odgovorno za napredak ranjivih skupina tijekom obrazovnih procesa. Njihova informiranost i razumijevanje psihosocijalnog stanja, položaja i potreba ranjivih skupina podiže kvalitetu provedbe nastavnog plana i programa. Osposobljavanje nastavnika (i mentora kod poslodavaca) ima za cilj senzibilizaciju u radu s osobama s invaliditetom i smanjenje predrasuda oko (dugotrajne) nezaposlenosti i invalidnosti.

Sudjelovanje u programima je besplatno za sve polaznike!

Ciljevi projekta

Poboljšanje zapošljivosti i integracija na tržište rada nezaposlenih osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije
Unaprjeđenje stručnih, pedagoških i andragoških znanja, vještina i kompetencija stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora.

Ciljne skupine

Nezaposlene osobe s invaliditetom

Stručnjaci iz turističko-ugostiteljskog sektora: predavači i mentori koji će unaprijediti svoja stručna i andragoška znanja za rad s osobama s invaliiditetom u sklopu projekta (predavači i mentori zaposleni u ustanovama registriranima za obavljanje djelatnosti obrazovanja odraslih ili kod poslodavca koji su partneri na projektu)

Krajnji korisnici su: polaznici, nastavno osoblje, mentori, vanjski suradnici, zaposlenici, ustanove za obrazovanje odraslih i lokalna zajednica

Očekivani rezultati:

  • Sudjelovanje 110 nezaposlenih osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije u projektnim aktivnostima
  • 110 osoba iz područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije koje su primile pomoć kroz socijalne usluge u zajednici pružene putem projekta
  • Sudjelovanje 48 osoba u provedbi 3 verificirana programa osposobljavanja za zanimanja kuhar/ica, slastičar/ka I konobar/ica
  • Sudjelovanje 110 dugotrajno nezaposlenih osoba u ciljanim programima za stjecanje psihosocijalnih vještina i digitalnih kompetencija za uključivanje na tržište rada
  • Sudjelovanje nastavnika i mentora u programima usavršavanja za provođenje programa osposobljavanja osoba s invaliditetom
  • Izrađeni alati za evaluaciju kvalitete nastavnih procesa

Filia usluge d.o.o. tvrtka je osnovana 2013. godine, u svrhu djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane. U okviru tvrtke trenutno posluje 14 Batak grill restorana, na području Zagreba, Sesveta i Zaprešića.

Torterie Macaron d.o.o

Torterie Macaron otvorile su svoja vrata 2015. godine. Brzo su postali sinonim za izvrstan sladoled i sjajne kolače. Veliku pažnju posvećuju kvaliteti namirnica i zadovoljstvu kupaca. Iza njihovog uspjeha stoji kvalitetan i predan tim djelatnika. . Tvrtka ima vlastitu proizvodnju u Zagrebu. Dio su Victus Group-e, domaće grupacije koja više od 20 godina izvrsno posluje i dalje kontinuirano raste.

Partnere karakterizira izvrsnost u području rada i dugogodišnjem provođenju praktične nastave polaznika u obrazovnom sektoru turizma i ugostiteljstva. Jedni su od najvećih turističko ugostiteljskih lanaca u RH te kontinuirano potiču inovacije i prate svjetske standarde.

hr
Preskoči